15 minuten

Bruschetta met mozzarella en tomaat

Simpel is altijd lekker. De Italiaanse keuken vormt daarvan het levende bewijs. Met ingrediënten van hoge kwaliteit maak je deze bruschetta alleen maar beter.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidhei

Recepten bij kanker, Minder eetlust, Misselijkheid, Vegetarisch, Groenten, Voorgerechten

Ingrediënten

kleine witte piccolo
1
olijfolie
3 el
tomaat
1
mozzarella
100 g
basilicum

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de piccolo in gelijke sneden van ongeveer 2 cm. Bestrijk de sneden langs beide kanten met olijfolie. Plaats ze in de oven voor enkele minuten totdat ze krokant worden en bruin kleuren.
2 Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de mozzarella. Doe de mozzarella samen met de tomaat in een kom. Giet 2 eetlepels olijfolie in de kom en meng alles door elkaar.
3 Als de broodjes klaar zijn, doe je er de mozzarella en tomaten over. Snipper er vervolgens wat basilicum over naar wens.

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!