Ceviche van vis

Een smaakvol, zacht en supervers gerecht dat witte vis eten zoveel makkelijker maakt (geurloos). Eet dit gerecht liever niet als je aften hebt.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Klik hier voor specifieke tips bij smaakverandering >>

 

 

Herfst, Recepten bij kanker, Winter, Lente, Zomer, Smaakwijziging, Salades, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 400 tot 600 g witte vis (kabeljauw, zwaardvis, zeebaars, …)

  • 4 tomaten

  • 8 limoenen

  • 2 avocado's

  • 4 lente-uitjes of rode uitjes (alleen als je ze verdraagt)

  • 20 takjes koriander (of diepgevroren, fijngehakte koriander)

  • 12 tot 16 olijven (naar smaak)

  • 4 flinke snufjes oregano

  • 6 el olijfolie

  • Peper

  • Een snufje zout

Bereidingswijze

Spoel de vis af en dep droog. Snij in blokjes. Pers de limoenen, giet het sap over de vis, dek af met huishoudfolie en laat minstens 6 uur marineren in de koelkast (de vis gaart daardoor).

Was de tomaten en snij ze in kleine stukjes.

Giet de vis af, vang de helft van de marinade op en voeg er de olie, het zout, de peper, de oregano en de gepelde en fijngehakte uitjes aan toe.

Doe de saus, de tomaten, het in kleine blokjes gesneden vruchtvlees van de avocado, de fijngehakte koriander en de ontpitte en vervolgens in 4 gesneden olijven bij de vis. Roer goed en dien meteen op.

Extra troef
Dit gerecht kun je 's avonds klaarmaken voor de lunch van de volgende dag, of 's morgens voor het avondmaal. Handig!

 

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer