30 min. trektijd + 10min. + 8min. kooktijd

Champignonbrochettes

Chinese paddenstoelen, en de betaglucanen die ze bevatten, worden momenteel bestudeerd voor hun veelbelovende weerstandsbevorderende eigenschappen. Weliswaar in mindere mate, maar ook ‘onze’ champignons bevatten deze stoffen.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten 4 personen

  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 250 g kampernoelies
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el (verse) basilicum
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • peper, wat zout

Bereidingswijze

Verwijder de aarde van de champignonsteeltjes. Spoel ze snel onder stromend water en wrijf ze droog met keukenpapier.

Snijd ze in stukken als ze te groot zijn. Meng in een diepe kom het citroensap, de olijfolie, het geperst knoflookteentje en de helft van de basilsicum. Voeg de peper, de cayennepeper en wat zout toe. Laat de champignons minstens 30min. trekken in de marinade.

De champignons goed laten uitlekken alvorens ze op houten spiezen te steken. Rooster ze 7 à 8min. op de barbecue of de grill. Draai ze regelmatig om. Bestrooi met de rest van de basilicum.