Chinese fondue

Gezonde feestrecepten, Herfst, Hoofdgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 200 g varkensfilet
  • 200 g kipfilet
  • 120 g brocoli
  • 120 g sojascheuten
  • 4 grote verse champignons
  • 4 kleine wortels
  • ½ preiwit
  • 1l ontvette gevogeltebouillon
  • 8 el azijn
  • 4 el sojasaus
  • ½ knoflookteen
  • Peper

Voor de sauzen:

Kerriesaus

  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 100 ml sojaolie
  • 2 el citroensap
  • 1 kl sojasaus
  • ½ kl kerriepoeder
  • 100 g magere plattekaas
  • Peper

Looksaus

  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 100 ml zonnebloemoelie
  • 2 el citroensap 
  • 100 g magere plattekaas
  • 2 knoflookteentjes
  • Gehakte peterselie
  • Peper

Pikante saus

  • 3 el azijn
  • 3 el ketchup
  • 1 kleine fijngehakte Spaanse peper (piment)
  • 1 knoflookteentje

 

Bereidingswijze

De sauzen

Kerriesaus

Roer de eidooier en de mosterd door elkaar en voeg er geleidelijk de sojaolie aan toe. Meng er vervolgens het citroensap, de sojasaus en de kerrie onder, evenals de plattekaas. Breng de kerriesaus, indien nodig, op smaak met wat peper.

Looksaus

Roer de eidooier, de mosterd en het citroensap door elkaar en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe. Mang er vervolgens de plattekaas, de geplette knoflook en de gehakte peterselie onder. Breng de looksaus, indien nodig, op smaak met peper.

Pikante saus

Pers het teentje knoflook. Voeg de overige ingrediënten samen en meng er de knoflook goed onder. Breng deze pikante saus indien nodig, op smaak.

Fondue

Snij de groenten in blokjes en versnij de filets. Schik de groenten en het vlees op een bord. Breng alle ingrediënten voor de bouillon samen in de fonduepan en laat deze bouillon een 5-tal minuten zacht koken. Naar eigen voorkeur steekt u een stukje vlees en wat groenten op uw fonduevork en laat dit 5 minuten koken in de bouillon. Gebruik een dipsaus naar keuze. Traditioneel wordt deze fondue geserveerd met rijst.