12 sardines natuur
4 onbehandelde en/of gewassen citroenen
1 el kwark
1 el kappertjes
2 el gehakte bieslook
gemalen peper
enkele druppels pili-pili-olie
Laat de sardines zorgvuldig uitlekken en leg ze vervolgens op keukenpapier.
Borstel de citroenen onder heet water en droog ze af. Snijd onderaan een plak af, zodat ze stevig rechtop kunnen blijven staan. Snijd aan de andere kant een hoedje af, ongeveer éénderde van de totale hoogte. Hol de citroenen met een kleine lepel uit, zonder daarbij de schil te doorboren. Houd 2 lepels sap over in een kom.
Verwijder de centrale graat van de sardines. Meng de filets met 2 lepels citroensap. Voeg er peper, bieslook, kwark en kappertjes aan toe. Bewerk het geheel met een vork tot een homogene massa.
Vul de uitgeholde citroenen met deze bereiding en zet er de hoedjes op. Bewaar ze tot net voor het opdienen in de koelkast.
Dien op met vokorenbrood en een slaatje.