Couscous met lamsvlees en spruitjes

Couscous met lamsvlees en spruitjes

Couscous is een waardevol alternatief voor onze klassieke koolhydraatbronnen (aardappelen, pasta, rijst). Wist je bijvoorbeeld dat couscous ongeveer evenveel calorieën en vezels bevat als bruine rijst?
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout met been
  • 2 grote uien, in halve ringen
  • peper
  • zout
  • 1 tomaat, gepeld en in reepjes
  • 1,5 liter groente- of gevogeltebouillon
  • 1 bosje koriander
  • 1⁄2 koffielepel saffraan
  • 200 g rapen, in grote stukken
  • 150 g jonge wortelen, in grote stukken
  • 250 g spruiten, in grote stukken
  • 1 courgette, in grote stukken
  • 100 g tuinbonen (vers gedopt of diepvries)
  • 500 g couscous
  • (olijf)olie, eventueel ook 100% plantaardige margarine

Voorbereiding

Bak het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe en kruid met peper en een beetje zout. Voeg de tomaat toe als de uien glazig zijn. Blus met de bouillon en voeg de samengebonden koriander en de saffraan toe. Laat sudderen tot het vlees gaar is. Doe de rapen en de wortelen, dan de spruiten en de courgette en ten slotte de tuinbonen bij het vlees en laat alles garen. Breng eventueel op smaak met extra peper. Bereid de couscous zoals beschreven op de verpakking. Schep hem in een ruime schaal en leg het vlees in het midden. Verdeel wat groenten over de couscous en lepel een beetje saus over het geheel. Serveer de rest van de groenten en de saus apart.
Download de receptenboek

Meer inspiratie