De fetakaas en scampi’s leveren samen de eiwitten in dit recept. Het gerecht is dus een vleesvervanger en een leverancier van calcium- en visvetzuren in één. Ook de spinazie neemt een rol op als vervanger van rood vlees, voor wat ijzer betreft dan.
Maak de scampi’s schoon, spoel ze af en droog ze op keukenpapier. Snijd de ui in kleine stukjes. Pel de knoflook. Snijd de feta in blokjes. Kook de rijst of pasta gaar.
Was en blancheer ondertussen de spinazie, spoel in een zeef met ijskoud water en druk het overtollige vocht eruit. Bak de scampi’s in de helft van de vetstof. Kruid met peper, paprika en zout. Bak in de andere helft van de vetstof de ui glazig, met de geplette knoflook. Voeg dan de uitgelekte rijst of pasta, spinazie en feta toe. Roer en breng op smaak met peper. Serveer dit op een bord en leg de scampi’s op de spinazie.
Smakelijk!