Een heerlijke, zelfgemaakte klassieker. Ideaal om minder rood vlees te eten, wat dikkedarmkanker in de hand kan werken… En waarom niet eens de vegetarische variant met quorn proberen?
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Snijd het vlees of de vleesvervanger in blokjes en kruid met peper en zout. Versnipper het sjalotje. Bak de champignons even in de pan, in de helft van de vetstof, en houd ze apart. Bak in de resterende vetstof in dezelfde pan het vlees of de vleesvervanger bijna gaar.
Haal het eruit en bak in dezelfde pan het sjalotje glazig. Leg het vlees of de vleesvervanger en de champignons terug in de pan en giet er de bouillon bij. Laat 5 minuten sudderen. Meng met de room en voeg eventueel nog wat bindmiddel toe. Breng op smaak met citroensap, peterselie, peper en zout. Serveer met (bij voorkeur volle) rijst of gekookte aardappelen.