Fruitcocktail

Fruitcocktail

Fruitcocktail
5 - 10 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 400 ml gesuikerd appelsap
  • 320 ml kokosmelk
  • 320 ml vers geperst perensap
  • 160 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 40 ml vers geperst citroensap
  • 40 ml suikersiroop

Voorbereiding

Doe het appelsap, de kokosmelk, het vers geperst perensap, het vers geperst sinaasappelsap, het vers geperst citroensap en de suikersiroop in een mengkom. Klop alle ingrediënten glad.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 625 kcal – Eiwitten: 4.2g per portie

Variatie

Vervang het vers geperst citroensap door vers geperst limoensap. Vervang de suikersiroop door vloeibare honing.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Download de receptenboek

Meer inspiratie