Gekruide appels met<br>pistachenoten en rozijnen

Gekruide appels met
pistachenoten en rozijnen

Noten verdienen een plaats in onze dagelijkse voeding. Ze vormen bijvoorbeeld een prima gezond tussendoortje (op voorwaarde dat je de hoeveelheid beperkt, want de meeste zijn calorierijk. Dat werd in 2013 nog eens aangetoond, door de analyse van twee studies die het consumptiepatroon van meer dan 100.000 mannen en vrouwen gedurende 30 jaar volgden. Zij die minstens vijf dagen per week een handvol noten consumeerden, hadden tien procent minder kans om te sterven aan kanker tijdens de studieperiode.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1,5 eetlepel rozijnen
  • 4 grote appels
  • 20 g 100% plantaardige margarine
  • 160 g pistachenoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 1⁄2 koffie-lepel kaneelpoeder
  • 50 g walnoten, gehakt

Voorbereiding

Laat de rozijnen weken in warm water tot ze helemaal opgezwollen zijn. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal een kapje van de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mes. Hol ze een beetje uit. Zet de appels in een licht beboterde ovenschaal. Meng de pistachenoten met de geweekte rozijnen, de suiker, het kaneelpoeder en de zachte margarine. Vul elke appel met dit mengsel. Zet de schaal met appels op een bakplaat waarin 1 centimeter water staat. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet 30 minuten in de oven en verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten. De appels moeten helemaal zacht zijn. Haal de appels voorzichtig uit de schaal en werk af met de gehakte walnoten.
Download de receptenboek

Meer inspiratie