Gelei met rood fruit

Bij smaakverandering kan fruit te zuur gaan lijken. Hier is het fruit verwerkt, waardoor het aangenamer kan zijn om te eten. De munt in deze snack of dessert kan bovendien helpen om een slechte smaak weg te nemen.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Recepten bij kanker, Smaakwijziging, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten 4 pers.

  • 440 g rood fruit
  • 200 ml grenadine (of een andere siroop of gezoete fruitthee)
  • 1,5 zakje gelatinepoeder (= 20 g)
  • een paar blaadjes verse munt

Bereidingswijze

Breng 200 ml grenadine met 300 ml water aan de kook. Zet het vuur af en roer het gelatinepoeder erdoor. Roer goed glad. Meng het rood fruit met gewassen en versneden munt, en verdeel het mengsel over de glazen.

Schenk er de gelei over en laat in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven. Versier eventueel nog met een blaadje munt.

Klik hier voor tips bij aversie (afkeer) van bepaalde voedingsmiddelen, smaak- en reukveranderingen.

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.