15min.+ 35min. bereidingstijd

Gestoomde kip met selderij

Herfst, Gezonde weekrecepten, Hoofdgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 4 kippebillen
  • 4 takken groene selderij met loof
  • 4 wortelen
  • 2 kleine courgettes
  • 1 handvol sperziebonen
  • peper, wat zout

Voor de saus:

  • 2 sjalotten
  • 1 dl wijnazijn
  • 50 g olie of plantaardige margarine

 

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon. Leg de vooraf gehakte selderij in een kookpan. Bevochtig met wat water.

Snij de wortelen en de ongeschilde courgettes in staafjes. Voeg ze toe aan de groenten in de kookpan en schik de kippebillen erop. Naar smaak kruiden en de sperziebonen toevoegen. Dek de kookpan af en laat 35 min. koken.

Terwijl de kip kookt, pelt en hakt u de sjalotten. Besprenkel ze met azijn en laat inkoken totdat er slechts 1 el van de vloeistof overblijft. Voeg de vetstof er beetje bij beetje aan toe en blijf voortdurende met de garde kloppen.

Opdienen met gepersilleerde, gekookte aardappelen.