Gevulde champignons

Gevulde champignons

Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • gemengde sla
  • 16 grote champignons
  • 350 g zachte geiten- of schapenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el peterselie
  • 1 kl tijm
  • peper, snuifje zout

Voorbereiding

Maak de sla en de champignons schoon, verwijder de steeltjes van de champignons. Meng de kaas met de knoflook, tijm, zout en peper en vul de champignons ermee.
Bak de champignons in de oven, in een ingevette ovenschaal, op 180°C tot ze gaar zijn.
Meng de olijfolie met de azijn, de sojasaus, zout en peper.
Serveer de champignons op een bedje van sla, overgiet met de vinaigrette en garneer met (verse) peterselie. Serveer met brood.
Download de receptenboek

Meer inspiratie