Gevulde groene koolbladeren met rijst

Gevulde groene koolbladeren met rijst

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 groene kool (+-750 g)
  • 400 g kip- of kalkoengehakt OF quorngehakt
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 beschuiten
  • 50 g rozijnen
  • 1 ei
  • 2 dl ontvette gevogeltebouillon
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 el tomatenpuree
  • 4 el (zonnebloem)olie of 100 % plantaardige margarine
  • peper, zout
  • bindmiddel

Voorbereiding

Haal de bladeren van de kool, was ze en kook ze beetgaar in water met zout. Laat ze uitlekken en afkoelen. Hak de ui fijn en de knoflook fijn.
Meng het gehakt met alle ingrediënten behalve de tomatenpuree en de bouillon. Vul de koolbladeren ermee. Rol ze op en maak ze vast met een cocktailprikker. Bak ze kort bruin in de vetstof. Haal ze uit de pan. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe aan de pan.
Laat even koken en leg de koolrolletjes terug in de pan. Laat 30 minuten stoven met deksel. Schik de koolrolletjes op een bord. Voeg de melk toe aan de pan. Breng aan de kook, bindt met bindmiddel en breng op smaak met peper en zout. Giet over de koolrolletjes en serveer met, bij voorkeur volle, rijst.
Download de receptenboek

Meer inspiratie