Gevulde kip let met groene asperges en tagliatelle

Gevulde kip let met groene asperges en tagliatelle

Te veel rood vlees (alle vlees behalve gevogelte) en bewerkt vlees (brood- beleg, worsten, gehakt...) verhogen het risico op dikkedarm- en endeldarm- kanker. De consumptie ervan kun je het best beperken tot maximaal 500 gram per week. Naast vis en vegetarische vleesvervangers is gevogelte een waardevol alternatief.
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g kippenlever, gespoeld en gereinigd
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • olijfolie
  • 200 g paddenstoelen, fijngehakt
  • peper
  • een snufje zout
  • 50 g broodkruim
  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 20 groene asperges 200 g (groene) tagliatelle
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml gevogeltefond
  • 100 g boter, in blokjes
  • 1 eetlepel dragon, fijngehakt
  • een snufje zout

Voorbereiding

Hak de lever in kleine stukjes. Bak de sjalotjes en de look lichtjes bruin in wat olie. Voeg er de paddenstoelen, de lever, peper en een beetje zout bij. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes bakken en vervolgens rustig nog 10 minuten sudderen. Voeg het broodkruim toe en laat afkoelen. Vul de kipfilets met deze farce en rol ze op. Prik dicht met behulp van een tandenstoker. Wrijf ze in met wat olie en bestrooi ze met de kruiden. Schil de asperges en dompel ze even in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken. Kook de tagliatelle in hetzelfde water beetgaar. Giet af en besprenkel de pasta met olijfolie. Bak het vlees. Maak de saus door wijn en fond tot de helft te laten inkoken (zo verdwijnt de alcohol en daarmee ook de gezondheidsnadelen) en verfijn ze op het laatst met klontjes koude boter en de dragon.
Download de receptenboek

Meer inspiratie