20min

Groente-fruit slaatje

Gezondheidsbevorderende stoffen in groenten en fruit zijn vaak verantwoordelijk voor hun kleur. Hoe meer variatie in kleur, hoe meer gezondheidsbevorderende stoffen je binnenkrijgt. Dit slaatje is dus een echte boost!

Herfst, Gezonde weekrecepten, Zomer, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten 4 personen

  • 150 g princesseboontjes
  • 150 g champignons
  • 1 citroen
  • 2 wortels
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 1 appel
  • 1 pompelmoes (*)

Vinaigrette:

  • 4 el witte kaas (0% vetgehalte)
  • 2 el azijn, 2 kl frambozenazijn
  • 1 el gehakte peterselie en bieslook
  • peper
  • weinig zout

Bereidingswijze

Kook de boontjes gaar in +- 10 min. Giet ze af en koel ze onder koud water.

Maak de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en bedruppel ze met citroen, om te voorkomen dat ze zwart verkleuren.

Maak de wortels schoon en rasp ze. Giet de maïskorrels af en speol ze.

Schil de appel, snijd hem in schijfjes en bedruppel eveneens met citroen. Pel de pompelmoes en verdeel hem in partjes, die u van de pel ontdoet.

Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen en verdeel de vinaigrette over alle ingrediënten. Leg alles als een mooi kleurenpalet op de borden.

(*) Pompelmoes kan de werking beïnvloeden van meer dan 50 courante geneesmiddelen. Check dus de bijsluiter of stel de vraag aan uw arts.