200 g komkommer
160 g bleekselderij
200 g jonge kaas
300 g appel
4 theelepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
40 ml room (35 % vet)
100 g walnoten
140 g volle yoghurt
Was de komkommer en snij hem in dunne plakjes. Was de
selder en snij hem in reepjes. Snij de kaas in reepjes.
Maak de saus door de yoghurt, room en citroensap te
mengen. Druppel er dan onder voortdurend roeren de olie
eronder tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met
zout en peper.
Schil de appel en snij in dunne plakjes. Hak de noten fijn.
Leg de appel en komkommer op de rand van een bord.
Meng de kaas en de selderij en schik in het midden op het
bord. Verdeel de saus erover en versier met noten.
Vervang de walnoten door andere noten of een notenmengeling. Vervang de jonge kaas door belegen kaas.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.