Groentewok met koriander

Groentewok met koriander

De combinatie van eieren, peultjes, rijst en sojascheuten biedt een waaier aan aminozuren (bouwstenen van eiwitten), die als waardevolle vleesvervanger dienen. De naam ‘sojascheuten’ is misleidend: eigenlijk betreft het scheuten van de mung- en niet van de sojaboon. Sojascheuten hebben dus niet dezelfde eigenschappen als andere sojaproducten. Voor dit recept, net als voor het andere wokrecept van Albert, geldt: niet te warm bakken en niet te vaak wokken.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g peultjes
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel margarine
  • Peper
  • Zout
  • 3 eieren
  • 50 g sojascheuten
  • 375 g gekookte rijst enkele takjes koriander
  • 4 eetlepels sojasaus

Voorbereiding

Snipper de ui en knoflook. Snijd de wortelen, lente-uitjes en paprika in grove stukken. Zo blijven ze knapperig tijdens het wokken.
Verhit de margarine in een wok of grote pan. Voeg de groenten toe en roerbak op middelhoog vuur tot ze beginnen te garen. Kruid licht met zout en peper.
Klop de eieren los in een kommetje. Giet ze bij de groenten en roer voorzichtig tot het ei gestold is, zoals bij roerei.
Voeg de sojascheuten, gekookte rijst en fijngehakte koriander toe. Meng goed en besprenkel met sojasaus net voor het serveren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Recept van Albert Verdeyen

Zin in een andere vegetarische wok? Probeer dan zeker onze wok met sojascheuten en rijst, eenvoudig en aanpasbaar.

Meer inspiratie