Groentewok met koriander

De combinatie van eieren, peultjes, rijst en sojascheuten biedt een waaier aan aminozuren (bouwstenen van eiwitten), die als waardevolle vleesvervanger dienen. De naam ‘sojascheuten’ is misleidend: eigenlijk betreft het scheuten van de mung- en niet van de sojaboon. Sojascheuten hebben dus niet dezelfde eigenschappen als andere sojaproducten. Voor dit recept, net als voor het andere wokrecept van Albert, geldt: niet te warm bakken en niet te vaak wokken.
 
Recept van Albert Verdeyen
Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Hoofdgerechten

Ingrediënten

Benodigdheden (4 personen)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g peultjes
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel margarine
  • peper
  • zout
  • 3 eieren
  • 50 g sojascheuten
  • 375 g gekookte rijst enkele takjes koriander
  • 4 eetlepels sojasaus

 

Bereidingswijze

Snijd de groenten in kleine blokjes. Doe een beetje margarine in een (wok)pan, bak de groenten erin aan en kruid ze met peper en zout zodra ze beginnen te ‘zweten’. Klop de eieren luchtig en giet ze bij de groenten. Voeg nu pas de sojascheuten toe. Doe er vervolgens de gekookte rijst en gehakte koriander bij. Giet als laatste de sojasaus erbij en serveer.