10 – 15 minuten

Haring met zure-roomsaus

Ingrediënten 4 porties

200 g krulandijvie
260 g tofu
280 g komkommer
60 g ui
4 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels sojasaus
peper
4 grote sneden wit brood

Bereidingswijze

Was de andijvie en laat uitlekken. Snij de tofu in blokjes. Schil
de komkommer, snij hem in schijfjes en vervolgens in staafjes.
Snipper de ui fijn.

Bereid de saus door het citroensap, de olijfolie en de sojasaus te
mengen. Breng op smaak met peper.

Giet de saus over de blokjes tofu en laat 5 minuten intrekken.

Voeg de komkommer en de fijngesnipperde ui toe en meng
voorzichtig.

Leg de andijvie op een bord en leg de tofusalade op de andijvie.
Serveer het gerecht met een geroosterde boterham.


Variatie


Vervang het wit brood door een andere broodsoort. Voeg enkele blokjes tomaten toe aan de salade.