Haringsalade met zure-roomsaus

Haringsalade met zure-roomsaus

Haringsalade met zure-roomsaus
20 min
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 280 g aardappelen
  • 2 appelen
  • 800 g zure haringfilets uit conserven
  • 100 ml zure room
  • 60 g mayonaise

Voorbereiding

Schil en was de aardappelen en snij ze in kleine stukken. Kook de aardappelen gaar (in ongeveer 15 minuten) en laat afkoelen.
Schil de appelen. Snij de appelen en de haringfilets in blokjes. Meng de aardappelen, appelen en haringfilets met de zure room en de mayonaise.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 664 kcal- Eiwitten: 34.8g

VARIATIE :

Voeg een versnipperde ui bij de salade, vervang de zure room door extra mayonaise en/of voeg kappertjes toe aan de salade.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Download de receptenboek

Meer inspiratie