30 minuten

Harirasoep

Deze maaltijsoep is een nationaal gerecht in Marokko, en vooral populair tijdens de ramadan. Logisch ook: door de vele ingrediënten zit de soep bomvol vitamines, eiwitten en calorieën.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Glutenvrij, Lactosevrij, Vermoeidheid, Recepten bij kanker, Minder eetlust, Smaakwijziging, Soepen, Vegetarisch, Groenten, Voorgerechten, Hoofdgerechten

Ingrediënten 2 porties

knoflook
1 teentje
ui
1/2
bleekselderij
1 stengel
olijfolie
1 tl
snuifje gember
ras el hanout
1 tl
harissa
1 tl
tomaten passata
250 g
water
150 ml
kikkerwten uit blik
65 g
linzen uit blik
200 g
peterselie
5 g

Bereidingswijze

1 Hak de knoflook en de ui fijn. Snijd de bleekselderij in plakjes. Fruit de ui in olijfolie en voeg de knoflook en gember toe als de ui glazig is.
2 Voeg na 2 minuten de bleekslederij toe en laat even bakken.
3 Vervolgens voeg je de ras el hanout en harissa toe en laat 1 minuut bakken. Daarna mag de passata met het water in de kom.
4 Voeg het water stapsgewijs toe. Op die manier kan je makkelijker de gewenste dikte van de soep bepalen.
5 Als laatste worden de kikkererwten en linzen toegevoegd. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de soep. Laat de soep 10 minuten inkoken.

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!