Roer de honing en het kaneelpoeder door de yoghurt. Klop het eiwit tot sneeuw. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Schep eerst de slagroom door het yoghurtmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
Met de hand: Zet het mengsel 4 uur in de vriezer, waarbij u tijdens het vriezen (ongeveer na één uur) minstens eenmaal met een klopper, een vork of staafmixer roert om de ijskristallen te vermalen.
Met de ijsmachine: Giet het mengsel in de ijsmachine en laat opstijven. Laat verder opstijven in de vriezer.
Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.