In Indië heet deze peulvruchtensoep ‘dal’. Peulvruchten zijn voedzaam, ze verdienen het hele jaar door geregeld een plaatsje op ons menu. Voor dal zijn er talrijke recepten. Deze met kokosmelk (of citroen) en (verse) spinazie is perfect op een frisse lentedag. Geserveerd met brood is het een evenwichtige vegetarische maaltijd.
Was de linzen en laat ze met het water 20 minuten weken. Voeg kurkuma en een beetje zout toe en kook ze in hetzelfde water. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur. Meng de spinazie erdoor en kook tot de linzen zacht zijn. Bijna al het water mag opgenomen zijn door de linzen.
Hak de ui (of knoflook) fijn. Warm de vetstof in een pan en roerbak op zacht vuur de ui (of knoflook), komijn en mosterdzaad (of gember) tot de ui glazig is (of de knoflook wat gaar, let op dat de look niet bruin wordt). Voeg toe aan de soep. Roer er de garam masala en de kokosmelk (of citroensap) door, laat even terug opwarmen en serveer met brood. Indisch naan brood of papadum (supermarkt) is hier het lekkerst bij.