Japanse Kers

Japanse Kers

Deze alcoholvrije drank met kersen en kokosmelk is fris, romig en makkelijk verteerbaar. Ze is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker, en bijzonder geschikt bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 ml magere of halfvolle melk
  • 200g kersen (vers of uit blik)
  • 80g kokosmelk uit blik
  • 4 koffielepels kersensiroop (naar smaak toevoegen)

Voorbereiding

Kersen voorbereiden: Ontpit de kersen en verwijder de steeltjes. Als je kersen uit blik gebruikt, laat ze goed uitlekken.
Mixen: Doe de kersen, melk, kokosmelk en eventueel de kersensiroop in een blender of mengbeker.
Glad mengen: Mix ongeveer 30 seconden tot je een gladde en romige drank krijgt.
Serveren: Giet in glazen en serveer goed gekoeld. Garneer eventueel met een hele kers of een blaadje munt voor een feestelijke toets.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander fruitig dessert met kersen ? Probeer dan zeker de vanillevla met warme kersen, ook geschikt voor mensen met kanker.

Meer inspiratie