Lentetijd is aspergetijd! Consumeer dan de heerlijke Belgische asperges. Als seizoens- en lokaal product ben je zeker van de hoogste aanbreng aan gezonde stoffen. Tip: zie je op tegen het schillen? Opteer dan voor de groene variant, snijd het onderste stukje eraf en ze zijn klaar voor gebruik.
1 bussel groene asperges
1 bussel witte asperges
600 g kalfslapjes
800 ml blanke fond
200 ml light room
4 el olie of 100% plantaardige margarine
2 el gehakte (verse) dragon
1 el azijn
Peper en een beetje zout
70g tagliatelle (ongekookt gewicht) (kunnen vervangen worden door krielaardappeltjes)
Bak het vlees in de olie of margarine, en kruid met peper en een beetje zout. Blus met de fond en de azijn. Laat 20 minuten garen met deksel.
Schil ondertussen de asperges en verwijder de onderste stukjes. Snijd ze in stukjes van +- 2 cm en voeg toe aan het vlees. Gaar al sudderend, ongeveer 15 minuten, tot vlees en asperges gaar zijn.
Voeg op het einde de dragon en de room toe. Serveer met tagliatelle.
Als alternatief kan je ook aardappelen (bv. krielaardappelen in de lente) mee laten garen met het vlees en de asperges. Of serveer ze er apart bij.