Kip met fruit

Zacht, zoet ... Deze exotische kip is niet alleen lekker, maar ook heel origineel!

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Klik hier voor specifieke tips bij smaakverandering >>

Herfst, Recepten bij kanker, Winter, Lente, Zomer, Smaakwijziging, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 4 kipfilets

  • 2 bananen (niet te rijp)

  • 2 Granny-appels

  • 4 tl rozijnen

  • 2 uitjes

  • 4 tl kurkuma

  • 4 tl geraspte kokos

  • 2 glazen cider (de alcohol verdampt tijdens het koken)

  • 4 el olijfolie

  • Peper

  • Een snufje zout

Bereidingswijze

Pel de uien en hak fijn. Schil de appels en snij ze in plakjes. Pel de bananen en snij ze in schijfjes van ongeveer 1 cm. Snij de kipfilets elk in 4 grote stukken.

Giet de olie in een kleine stoofpan en bak de kip 5 minuten met de kurkuma en de ui. Doe er de stukjes fruit en de cider bij en laat 30 minuten koken op zacht vuur (voeg tijdens het koken eventueel nog wat water toe). Breng op smaak met peper en een beetje zout.

Voeg 5 minuten vóór het einde de rozijnen toe. Bestrooi vlak voor het serveren met kokos en dien eventueel op met witte rijst.

 

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer