Kip met peren en knolraap

Kip met peren en knolraap

Groenten en fruit bevatten elk verschillende voedingsstoffen die het risico op kanker helpen inperken. Dit is wat de combinatie van peer en raap nog interessanter maakt. De peer en knolraap kunt u pureren, stomen of bakken. Sommige mensen verkiezen rozemarijn en honing in plaats van tijm.
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 4 kippendijen (of billen) met vel
  • Peper
  • Een beetje zout
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 peer, geschild en in blokjes
  • 1 raap, geschild en in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ glas witte wijn (de alcohol verdampt tijdens het koken en is dus niet schadelijk voor de gezondheid)
  • Tijm
  • Tijm

Voorbereiding

Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Doe wat zout en peper op de kip. Bak een tiental minuten met de huid naar beneden, tot deze goudbruin kleurt en knapperig is. Haal uit de pan en leg op een bord.
Verhit in dezelfde pan twee eetlepels olijfolie op matig vuur. Voeg de ui, peer, raap en knoflook toe. Kruid met wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
Laat ongeveer een kwartiertje sudderen en roer af en toe, tot de stukjes peer en raap goudbruin kleuren. Giet de wijn erbij, breng op smaak met tijm en leg de kip in de pan, met de huid naar boven. Laat ongeveer tien minuten verder bakken, tot een groot deel van de vloeistof is verdampt en de kip gaar is.
Serveer met aardappelen of maak er een eenpansgerecht van en voeg blokjes aardappel samen met de peer en raap toe. Bestrooi vlak voor het opdienen indien gewenst met wat van de fijngehakte noten.
Download de receptenboek

Meer inspiratie