20min.+ 40min. bereidingstijd

Kip met zuurkool

Ter preventie van darmkanker beperk je best je inname van rood vlees. Deze gevogelteversie is dan ook een goed alternatief voor de klassieker. Wist je trouwens dat ook zuurkool, naast bijvoorbeeld yoghurt, een ‘probioticum’ is? In die functie bevordert het een gezonde darmflora.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 4 stukken kippenwit of kippenbouten
  • 600 g ongekookte zuurkool
  • 12 sjalotten
  • 6 salieblaadjes
  • 1/2 blokje magere kippenbouillon
  • 1 el arachideolie
  • gehakte peterselie
  • peper, snuifje zout

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan. Laat de kip er gedurende 10 min. voorzichtig op een zacht vuurtje in bruinen, enkel aan de zijde van het vel. Kruid met peper en wat zout.

Voeg er de gepelde sjalotten, de salieblaadjes en het halve bouillonblokje aan toe. Overgieten met 50 ml water. Afdekken. Op een zacht vuurtje 30 min. laten stoven.

Spoel ondertussen de zuurkool onder stromend water, terwijl u ze met de handen samendrukt. Laat ze in de stomer of in een bodempje water op het vuur, gedurende 30 min. koken.

Giet de nog ietwat knapperige zuurkool op een warme schotel met de kip en de sjalotten. Overgiet met het braadvocht en bestrooi met gehakte peterselie.

Dien op met aardappelpuree die u ook afwerkt met peterselie.