Kipfilet met pistachenoten en sinaasappelsalade

Kipfilet met pistachenoten en sinaasappelsalade

Dit recept heeft heel wat plus- punten: de gezonde ingrediënten zoals fruit en noten, de kip die rood vlees vervangt en de bereiding op lage temperatuur.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 300 g pistachenoten (gepeld en niet gezouten)
  • 200 g (volkoren) bloem
  • zout of fleur de sel
  • 4 kipfilets
  • 4 (bloed)sinaasappels, 3 gepeld en in fijne sneetjes en sap van 1
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 °C. Rooster de pistachenoten in een pan met antiaanbaklaag, hak ze vervolgens met de hand of in een blender jn, en meng ze met de bloem en wat zout. Paneer hiermee de kipfilets en druk stevig aan. Gaar de gepaneerde kip lets 45 minuten in de oven. Dresseer de sinaasappelschijven op het bord, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en een beetje zout. Schik er de kip lets naast en overgiet ze met wat sinaasappelsap. Dit is een Italiaans recept, dat traditioneel als secondo piatto wordt geserveerd en volgt op een primo piatto zoals pasta. Serveer dit bij ons bijvoorbeeld op een warme dag, met brood.
Download de receptenboek

Meer inspiratie