Kippenragout

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 435 kcal - Eiwitten: 22.3 g (voedingswaarde per portie)
Bijvoeding, Herfst, Recepten bij kanker, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten

(2 porties)
  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding met neutrale smaak
  • 300 ml bouillon (groente of kip)
  • 250 gram vulsel naar keuze (bv. fijngesneden champignons, fijngesneden gekookte kip) 1 fijngesneden ui
  • 2 el margarine
  • 2 el bloem
  • Peper en zout 

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een pan en fruit de ui. Voeg het vulsel toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Bestrooi met de bloem en bak dit al roerende ongeveer 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur, voeg de bouillon in een keer toe en roer goed door. Zet de pan weer op het vuur en breng al roerende de ragout aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zacht doorkoken. Voeg vervolgens de drinkvoeding toe (niet meer laten koken!) en breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst of in een bladerdeegpasteitje, als dit het kauwen en slikken niet bemoeilijkt. 
 
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort. Meer weten over bijvoeding? Hoe gebruiken, hoelang, wat met terugbetaling enz.? Lees er hier alles over.