Een heerlijke smaakmix, deze originele en feestelijke kiproulade... supergezond ook bovendien!
4 kipfilets, opengevouwen
175 g fijngesneden spruitjes
30 g fijngesneden walnoten
16 flinterdunne sneetjes pecorino kaas, ieder de grootte van de kipfilet
1 el vers citroensap
3 el olijfolie
Peper en een beetje zout
Verwarm de oven voor op 175°C. Spreid de kipfilets uit op een werkblad, en leg er telkens 2 sneetjes pecorino op. Meng alle overige ingrediënten (behalve de kaas en 1 el olijfolie). Spreid het mengsel uit op de kipfilets. Bedek met telkens nog 2 sneetjes pecorino. Rol op als een tapijt, vanaf de smalle zijde. Kruid met peper en wat zout.
Bak de rolletjes bruin, met de naad eerst naar onder, zo’n 3 minuten aan elke kant. Gaar 10 à 15 minuten verder in de oven, tot de kip niet meer roze is. Serveer met extra groenten en een aardappelbereiding of volkorenpasta naar keuze.