Kiproulade met spruitjes, walnoten en pecorino

Een heerlijke smaakmix, deze originele en feestelijke kiproulade... supergezond ook bovendien!

Gezonde feestrecepten, Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personnes

  • 4 kipfilets, opengevouwen

  • 175 g fijngesneden spruitjes

  • 30 g fijngesneden walnoten

  • 16 flinterdunne sneetjes pecorino kaas, ieder de grootte van de kipfilet

  • 1 el vers citroensap

  • 3 el olijfolie

  • Peper en een beetje zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Spreid de kipfilets uit op een werkblad, en leg er telkens 2 sneetjes pecorino op. Meng alle overige ingrediënten (behalve de kaas en 1 el olijfolie). Spreid het mengsel uit op de kipfilets. Bedek met telkens nog 2 sneetjes pecorino. Rol op als een tapijt, vanaf de smalle zijde. Kruid met peper en wat zout.

Bak de rolletjes bruin, met de naad eerst naar onder, zo’n 3 minuten aan elke kant. Gaar 10 à 15 minuten verder in de oven, tot de kip niet meer roze is. Serveer met extra groenten en een aardappelbereiding of volkorenpasta naar keuze.