30min

Kiwimousse

Er is maar weinig ander fruit dat zoveel vitamine C bevat als de kiwi. Die vitamine lijkt interessant naar de preventie van slokdarmkanker toe. Een ander voordeel: ze is bijna het hele jaar door verkrijgbaar, omdat ze ondertussen zowat overal in de wereld wordt geteeld.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Nagerechten & tussendoortjes

Ingrediënten 4 pesonen

  • 5 kiwi's
  • 500 g kwark
  • 150 g griessuiker
  • eiwit van 4 eieren
  • 1 eigeel
  • citroensap

Bereidingswijze

Snijd 4 kiwi's in de lengte in tweeën, schraap ze leeg en doe het vruchtvlees in een fijne zeef. Het vruchtvlees met het citroensap mengen en laten afkoelen. Klop het eiwit samen met griessuiker tot sneeuw. Klop het eigeel er vervolgens voorzichtig onder.

Voeg de kwark en het geklopte eiwit bij de kiwimousse. Maak bij het mengen met de spatel voorzichtige bewegingen van onder naar boven.

Doe de kiwimousse in een garneerspuit en vul de uitgeholde kiwi's ermee.

Garneer met een aantal extra schijfjes kiwi.