Klassieke bruschetta met tomaten

Klassieke bruschetta met tomaten

Dit hapje is rijk aan de stof lycopeen, dat mogelijk een beschermende werking heeft tegen prostaatkanker. Goed om te weten is dat het lycopeengehalte in tomaten toeneemt naarmate ze meer bereid worden (pureren, verwarmen). Dit voorafje is tot slot geschikt voor vegetariërs, op-en-top gezond en – ook niet onbelangrijk – snel klaar!
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 2 rijpe tomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout (bv. fleur de sel)
  • ½ (zuurdesem)brood, in sneetjes van net geen centimeter dik
  • 2 knoflookteentjes

Voorbereiding

Haal het vocht en de pitjes uit de tomaten en snijd ze in blokjes van 0,5 centimeter. Breng op smaak met olijfolie, peper en een beetje zout. Rooster het brood en wrijf het in met de knoflook. Beleg met de tomatenmengeling.
Download de receptenboek

Meer inspiratie