15min

Klein herfstslaatje

Ongezouten noten verdienen eigenlijk het hele jaar door een plaats op ons menu. Ze blijken interessant in preventie van verschillende ziekten. Verwerk ze wat vaker in gerechten, of neem een handje (15g) als gezond tussendoortje.

Herfst, Gezonde weekrecepten, Salades, Hoofdgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 150 g witte en blauwe druiven
  • 250 g voorgesneden gerookte eendenfilet of kleine gerookte ganzenfilets
  • 150 g comté
  • 50 g gepelde hazelnoten of gepelde walnoten

Voor de dressing:

  • 1 sinaasappel
  • 4 el notenolie (bv. hazelnoten of walnoten)
  • 1 kl mosterd
  • 1 sjalotje
  • peper, wat zout

 

Bereidingswijze

Was de sla en de druiven. Snij de comté in dobbelsteentjes. Pers de sinaasappel in een kommetje en pers daarin, met de knoflookpers, het sjalotje. Voeg de mosterd, olie, peper en wat zout toe. Klop de dressing op met een vork.

Verdeel de sla op de borden en schik hierop het vlees, de kaas, de druiven en de noten. Overgiet net voor het opdienen met de dressing.