Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Deze kokosgebakjes zijn perfect voor een zoete pauze. Hun zachte textuur en subtiele smaak maken ze ideaal voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Kokoskoekjes
15 min
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Glutenvrij
Glutenvrij
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 100 g boter/margarine
  • 125 g gemalen kokos

Voorbereiding

Om het kokoskoekjes te beginnen, zet de oven op 200°C zodat hij goed warm is wanneer je de gebakjes erin zet.
Maak het beslag : Klop de eieren met de suiker in een grote kom tot een luchtig en schuimig mengsel. Voeg de gesmolten boter of margarine toe en meng tot een glad geheel.
Voeg de kokos toe : Roer de gemalen kokos erdoor met een lepel tot het beslag stevig en goed gemengd is.
Vorm de gebakjes : Maak kleine balletjes ter grootte van een aperitiefhapje. Rol ze eventueel tussen je handpalmen voor een mooie vorm.
Bak de gebakjes : Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ongeveer 12 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Laat afkoelen en serveer : Laat de gebakjes enkele minuten afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte doos voor later gebruik.

OPGELET : Dit recept van kokoskoekjes is voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere voedzame zoete snack ? Probeer dan onze Amerikaanse bananencake, een zachte en energierijke cake, ideaal bij vermoeidheid of smaakverandering.

Meer inspiratie