10 min

Komkommerslaatje met mierikswortel

Een origineel herfstrecept door de combinatie van seizoensproducten, als kaas en rozijnen, met de komkommer en de mierikswortel.

Herfst, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Salades, Vegetarisch

Ingrediënten 4 personen

  • 1 komkommer
  • 250 g gruyère
  • 100 g rozijnen
  • 2 el verse mierikswortel of mierikswortelpasta (te koop in de supermarkt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • peterselie
  • peper, snuifje zout

Bereidingswijze

Was de komkommer en snijd hem fijn zonder hem te schillen. Snijd de kaas in reepjes. Doe alles in een slakom en voeg de rozijnen toe.

Meng afzonderlijk de mierikswortel, de olie en de azijn. Voeg er de gehakte peterselie bij, breng op smaak met zout en peper en giet in de slakom. Meng goed. 

Koel opdienen.