Een koud gerecht met neutrale smaak die geen misselijkheid opwekt. Deze salade smelt heerlijk in de mond.
Je kunt volgens je eigen smaak wat zwarte olijven en verkruimelde feta (Griekse geitenkaas) toevoegen om er een volwaardige maaltijd van te maken.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Spoel de quinoa en giet in een pan met 1,5 keer hetzelfde volume in water en een beetje zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 10 min koken. Zet het vuur uit en laat nog 5 min zwellen onder deksel. Laat de quinoa schrikken onder koud water en giet in een mengkom.
Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij in kleine staafjes. Was de tomaten en snij in kleine blokjes die je laat uitlekken in een zeef (of snij de kerstomaten in 2 of in 4, afhankelijk van hoe groot ze zijn). Schraap, spoel en rasp de wortelen fijn. Snij de groene bonen in kleine stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Was en droog de munt en de peterselie en hak de blaadjes fijn.
Giet het citroensap in een kom en voeg 2 el olijfolie, een snuifje zout en peper toe. Klop stevig op. Voeg daarna indien gewenst 1 tl geraspte verse gember toe.
Voeg in de mengkom de tomaten- en komkommerblokjes, de geraspte wortel, de groene bonen, de kruiden, de gepelde garnalen en ten slotte de saus toe. Roer omzichtig en bewaar koel tot het moment van serveren.
Klik hier voor tips bij misselijkheid en braken.
Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer