Kruidenmarinade

Wist je dat je vele kankerverwekkende stoffen die vrijkomen bij het barbecueën kan elimineren door vlees, gevogelte en vis minstens een halfuur op voorhand te marineren? En we hebben nog andere barbecuetips... ​

Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Vegetarisch, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Visgerechten, Vleesgerechten

Ingrediënten 4 personen

  • 1 ½ el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 1 ½ fijngehakte teentje look
  • 1 ½ el Dijonmosterd
  • 1 el versgeperst citroensap
  • ½ el geraspte gewassen citroenschil
  • ½ el verse tijm, of ¼ kl gedroogde
  • 1/3 kl gedroogde en geplette dragon

Bereidingswijze

Bestrijk met de helft van de marinade en laat afgedekt een uur marineren in de koelkast. Bestrijk met de andere helft tijdens het bakken.

Om voedselvergiftiging te vermijden, serveert u de marinade niet als saus en bewaart u hem niet. Wilt u de marinade toch (her)gebruiken, maak dan op voorhand een extra portie, die u apart bewaart en niet in contact laat komen met rauw vlees of rauwe vis.

Deze ideeën zijn gebaseerd op recepten van het American Institute for Cancer Research.