Maart en april zijn hoogseizoen voor waterkers, die binnen de groenten en fruit de top bekleedt van meest voedzame. Bovendien is dit recept door haar ingrediëntencombinatie ideaal voor vegetariërs.
400g (volkoren) linguine, of andere pastasoort
100g waterkers (eventueel een deel hiervan als peterselie)
1 lookteen
50g Parmezaanse kaas of pecorino
50g geroosterde amandelen (maar ook andere noten kunnen: walnoten, pijnboompitten, hazelnoten,…)
4 el olijfolie
1 kl citroensap
200 g kerstomaten (ook lekker met erwtjes)
Optioneel: suiker en/of rode peper naar smaak
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de waterkers schoon, rasp de kaas, pel de lookteen en snijd hem fijn. Snijd de amandelen in stukjes en rooster ze kort in een pan ingeborsteld met olijfolie.
Meng de waterkers, look, noten, olie, citroensap en de helft van de kaas in een blender tot een homogeen mengsel. Meng er de rest van de kaas handmatig door.
Meng doorheen de pasta en serveer met gehalveerde kerstomaatjes en/of erwtjes.