Met groenten gevulde aardappelen

Met groenten gevulde aardappelen

Eén voet in de winter en één in de lente, met deze warme vegetarische salade. De variatie aan groenten staat bovendien voor een ‘1+1=3’-effect in kankerpreventie. Gezond genieten dus, smakelijk!
Met groenten gevulde aardappelen
20MIN. + 1U. KOOKTIJD
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • wit van 1 prei
  • 1 tak selderij
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 witte raap
  • 10 g olie of plantaardige margarine
  • 1 knoflookteentje
  • tijm
  • gehakte peterselie of kervel
  • peper, snuifje zout

Voorbereiding

Was de aardappelen en wikkel ze in bakpapier. Bak ze gedurende ongeveer 45 min. in de oven op 220°C.
Prei, selderij, wortel, courgette en witte raap schoonmaken. Deze groenten tot een fijne julienne versnijden en gedurende 2 min. in kokend water blancheren. Laten uitlekken en in koud water laten schrikken. Snel fruiten in de vetstof, samen met het gekneusde knoflookteentje. Peper en wat zout naar smaak toevoegen, het geheel bestrooien met tijmblaadjes.
Snijd in de lengte een hoedje van de aardappelen, lepel de aardappelen leeg en vul ze met de groenten. Versieren met gehakte peterselie of kervel.
Download de receptenboek

Meer inspiratie