2 rijpe bananen
600 ml volle melk
80 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
4 bolletjes karamelijs
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels citroensap
Doe de banaan samen met de volle melk, de slagroom, het
karamelijs, de suiker en het citroensap in een mengkom en
mix met een staafmixer tot de milkshake glad is.
Klassieke bananenshake: vervang het karamelijs door vanilleroomijs.
Ahorn bananenshake: gebruik ijs met ahornsiroop en voeg nog extra ahornsiroop toe.
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.