Milkshake Banoffee

Milkshake Banoffee

Deze banoffee milkshake is een zachte, zoete drank die ideaal is voor mensen met kanker. Dankzij de hoge hoeveelheid calorieën en eiwitten helpt hij om de eetlust te stimuleren en energie aan te vullen. De combinatie van banaan, karamel en room zorgt voor een heerlijk moment van genot.
Milkshake Banoffee
5 MINUTEN
Milkshake
Milkshake
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 600 ml volle melk
  • 80 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
  • 4 bolletjes karamelijs
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Voorbereiding

Ingrediënten voorbereiden : Schil de bananen en snijd ze in stukjes.
Mixen : Doe de banaan, melk, slagroom, karamelijs, suiker en citroensap in een grote kom.
Blenden : Mix alles tot een gladde, romige textuur. De milkshake moet goed gemengd en luchtig zijn.
Serveren : Giet in een groot glas en serveer onmiddellijk voor een optimale smaakbeleving.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 377 kcal – Eiwitten: 8.6g per portie

VARIATIE :

Klassieke bananenshake : vervang het karamelijs door vanilleroomijs.
Ahorn bananenshake : gebruik ijs met ahornsiroop en voeg nog extra ahornsiroop toe.

BEWAARTIPS : Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Zin in nog een zoete traktatie? Probeer dan onze banana split– een heerlijke klassieker boordevol energie.

Meer inspiratie