My "gember drink"

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Een lekker en eenvoudig drankje dat je warm, lauw of koud kunt drinken, op basis van gember dat bekend staat om zijn antimisselijkheidswerking.

Recepten bij kanker, Misselijkheid, Sapjes, Alcoholvrije aperitieven

Ingrediënten 4 pers.

  • 4 tl bruine suiker
  • het sap van 4 citroenen (of 4 sinaasappelen als je dat verkiest)
  • 4 takjes munt
  • 4 stukjes verse gemberwortel
  • licht sprankelend water (enkel voor de koude versie, anders kraantjeswater of water uit de fles)

Bereidingswijze

Schil de gemberwortel en snij er 3 of 4 fijne reepjes van. Doe de muntblaadjes, de bruine suiker en de gember in het glas. Plet met de steel van een lepel en voeg beetje bij beetje (terwijl je blijft pletten) het citroen- of appelsiensap toe.

Meng en overgiet met ofwel kokend water (laat daarna afkoelen tot de gewenste temperatuur), ofwel fris sprankelend water.

Klik hier voor tips bij misselijkheid en braken.

Bewaartips 

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer