Neppopcorn van kikkererwten

Neppopcorn van kikkererwten

De peulvruchten vormen hier een pluspunt. Maar dit recept biedt ook een zoutarm alternatief voor hartige popcorn. Door het gebruik van specerijen heb je (bijna) geen zout meer nodig, wat aanbevolen wordt in de preventie van maagkanker.
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (gemiddeld 400 g, uitlekgewicht ongeveer 240 g) uitgelekt en gespoeld
  • 50 g bruine suiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • Specerijen naar keuze, zout of zoet: bv. gemberpoeder, komijnpoeder, speculaaskruiden… (arachide)
  • Olie zout (optioneel)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel de kikkererwten af en dep ze goed droog met keukenpapier. Hoe droger ze zijn, hoe krokanter ze worden.
Doe de kikkererwten in een kom. Voeg een scheutje arachideolie toe, samen met de rietsuiker, kaneel en de gekozen kruiden. Meng goed zodat alle kikkererwten bedekt zijn.
Verspreid de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20 minuten in de oven en schep ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Haal ze uit de oven en bestrooi eventueel met extra suiker (zoete versie) of een snufje zout (hartige versie). Laat afkoelen voor een extra krokant resultaat.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Recept van Candice Kother

Zin in een andere gezonde snack? Probeer dan zeker onze pompoenhummus met bruin brood, zacht en voedzaam.

Meer inspiratie