Noten-vruchten reep

Noten-vruchten reep

Mogelijk bieden noten bescherming in kankerpreventie. Ze verlagen de LDL (ook wel ‘slechte’) cholesterol, en ook het risico op coronaire hartziekten. In Nederland wordt daarom aangeraden 15 g (klein handvol) ongezouten noten per dag te eten.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 50 g gedroogd fruit, naar keuze
  • 50 g ongezouten noten, naar keuze
  • 50 g dadels, ontpit

Voorbereiding

Snijd alles fijn en mix in een keukenrobot tot een gladde massa.
Maak van het deeg een grote rechthoek of groot vierkant op bakpapier of plastic keukenfolie (zal dienen als verpakking). De dikte wordt de dikte van je repen. Verpak en laat minstens een uur in de koelkast staan.
Snijd in 4 repen of 8 vierkantjes. Je kan er ook kleine balletjes van maken, om bijvoorbeeld bij koffie of thee te serveren. Bewaar in bakpapier of plastic keukenfolie.
Je kan dit tussendoortje een paar weken in de koelkast bewaren. Je kan ze ook invriezen, dan zijn ze 3 maanden houdbaar.

Lekkere combi’s van gedroogd fruit en noten:

  • Abrikoos-amandel
  • Veenbes-pecannoot
  • Appel-kaneel-walnoot

Lekkere extra’s:

  • Kokospoeder
  • Cacaopoeder
  • Gemberpoeder
  • Citroen- of limoenzeste (zeste = geraspte schil)
Download de receptenboek

Meer inspiratie