30 minuten

Pannenkoek

Een minder traditioneel recept voor een ware klassieker. De bloem vervang je door havermout en naast melk gebruik je ook kwark, waardoor je pannenkoek een stuk voedzamer wordt. Zonder in te boeten op smaak natuurlijk.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid

Diarree, Fruit, Recepten bij kanker, Minder eetlust, Vegetarisch

Ingrediënten 5 porties

havermout
100 g
halfvolle kwark
100 g
volle melk
100 ml
eieren
3
suiker
30 g
appel (beleg voor 1 pannenkoek)
1/2
honing (beleg voor 1 pannenkoek)
15 g

Bereidingswijze

1 Doe de havermout, kwark, volle melk, eieren en suiker in de blender. Blijf mixen totdat je een glad beslag verkrijgt.
2 Bak van dit deeg 5 pannenkoeken.
3 Snijd de appel in stukjes. Beleg de pannenkoek met appel en honing. Eventueel kan je een snuifje kaneel over de pannenkoek strooien.

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!