Pannenkoek

Pannenkoek

Een minder traditioneel recept voor een ware klassieker. De bloem vervang je door havermout en naast melk gebruik je ook kwark (plattekaas), waardoor je pannenkoek een stuk voedzamer wordt. Zonder in te boeten op smaak natuurlijk.
Pannenkoek
30 MINUTEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Vrucht
Vrucht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • havermout 100 g
  • halfvolle kwark (plattekaas) 100 g
  • volle melk 100 ml
  • eieren 3
  • suiker 30 g
  • appel (beleg voor 1 pannenkoek) 1/2
  • honing (beleg voor 1 pannenkoek) 15 g

Voorbereiding

Doe de havermout, kwark (plattekaas), volle melk, eieren en suiker in de blender. Blijf mixen totdat je een glad beslag verkrijgt.
Bak van dit deeg 5 pannenkoeken.
Snijd de appel in stukjes. Beleg de pannenkoek met appel en honing. Eventueel kan je een snuifje kaneel over de pannenkoek strooien.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid

Download de receptenboek

Meer inspiratie