Papillotten van appelen en kiwi’s

Papillotten van appelen en kiwi’s

Dit recept kan je een heel jaar door maken. Vooral lekker én verwarmend in herfst en winter. Als het geen frambozenseizoen is, kan je ze weglaten, vervangen door ander rood fruit (zoals bessen) of neem je ze uit de diepvries.
Papillotten van appelen en kiwi’s
10MIN.+ 8MIN. BEREIDINGSTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 kiwi's
  • 4 golden appelen
  • 2 sinaasappelen
  • 1 limoen
  • 8 muntblaadjes
  • Enkele frambozen

Voorbereiding

Schil de appelen en kiwi’s. Snijd ze in kleine stukjes. Laat diepvriesframbozen enkele minuten op kamertemperatuur komen.
Knip twee grote vellen bakpapier of aluminiumfolie. Leg de stukjes appel en kiwi in het midden van elk vel. Voeg enkele frambozen toe, een halve eetlepel honing per papillot en een snufje kaneel.
Vouw de papillotjes goed dicht. Plaats ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten. De vruchten moeten zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
Serveer warm, rechtstreeks in de papillot of op een bord. Lekker met een lepel natuuryoghurt of een bolletje vanille-ijs voor een warm-koud contrast.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Voor een ander warm en fruitig dessert, probeer ons recept voor kiwimousse.

Meer inspiratie