Papillotten van appelen en kiwi’s

Papillotten van appelen en kiwi’s

Dit recept kan je een heel jaar door maken. Vooral lekker én verwarmend in herfst en winter. Als het geen frambozenseizoen is, kan je ze weglaten, vervangen door ander rood fruit (zoals bessen) of neem je ze uit de diepvries.
Papillotten van appelen en kiwi’s
10MIN.+ 8MIN. BEREIDINGSTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 kiwi's
  • 4 golden appelen
  • 2 sinaasappelen
  • 1 limoen
  • 8 muntblaadjes
  • enkele frambozen

Voorbereiding

Schil de limoen en 1 sinaasappel, die u vooraf goed hebt gewassen. Blancheer de schil van de limoen en de sinaasappel in kokend water; snijd ze vervolgens in snippertjes.
Schil de kiwi's en de appelen. Snijd de kiwi's in schijfjes en de appelen in plakjes.
Neem 4 stroken bakpapier en schik de versneden vruchten en de gekookte schilsnippers op elke strook. Giet er het sap van een halve sinaasappel over, sluit de folie hermetisch af en leg de papillotten op een ovenschaal.
Gedurende 8 minuten bakken in een voorverwarmde oven, thermostaat op 7. Af en toe controleren. Warm opdienen en versieren met enkele frambozen en wat muntblaadjes.
Download de receptenboek

Meer inspiratie