Pasta puttanesca

Snel klaar en passend in elk seizoen! Dit recept is bovendien heerlijk, en ook gezond… Tomaten zijn met name interessant in de preventie van kankers van mond, keelholte, strottenhoofd en longen. Dat als groenten, maar ook omdat ze rijk zijn aan carotenoïden, een groep van gezondheidsbevorderende stoffen.

Herfst, Winter, Gezonde weekrecepten, Lente, Zomer, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g (volkoren) spaghetti
  • 400 ml Italiaanse tomaten (1 blik)
  • 170 g zwarte olijven (ontpit) (vers, of blik of bokaal), fijngesneden
  • 4 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 4 el kappertjes, fijngesneden
  • 4 el olijfolie
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • Eventueel wat chilipoeder
  • Afwerking: basilicum en parmezaanschilfers, ofwel fijngehakte peterselie
  • Snuifje zout

 

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit op zacht vuur de knoflook (niet laten bruinen!) met de ansjovis in de olijfolie. Als de ansjovis opgelost is tot een sausje, voeg je de tomaten met het sap, de olijven en de kappertjes toe. Laat 5 minuten koken, voeg eventueel wat chilipoeder toe naar smaak, en meng met de gekookte pasta. Werk af met de basilicum en parmezaanschilfers, ofwel fijngehakte peterselie.
Smakelijk!