20 minuten

Pastasalade met tonijn en ham

Een surf & turf-salade die het goed doet in elk seizoen. De combinatie van vis en vlees eet je warm of koud. Smaken doet hij sowieso! Net als je honger stillen trouwens, want deze salade is rijk aan calorieën en eiwitten.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Diarree, Vermoeidheid, Recepten bij kanker, Smaakwijziging, Salades, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten

pasta
60 g
ei
1
kristalsuiker
1 tl
peper en zout
citroensap
1 tl
olijfolie
30 ml
verse gemengde kruiden
1 tl
tonijn in eigen nat uit blik
40 g
gekookte ham
50 g
zoetzure augurken
30 g
room (35% vet)
10 ml

Bereidingswijze

1 Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat, indien gewenst, de pasta afkoelen.
2 Maak vervolgens de saus door de eidooier, suiker, peper, zout en citroensap te mengen. Voeg al roerend de olijfolie toe.
3 Roer de gemengde kruiden door het mengsel.
4 Giet de tonijn af en verdeel in stukjes. Snijd de ham in reepjes en snijd de augurken in stukjes.
5 Meng de pasta, tonijn, ham, augurken en de room in een kom. Schep de saus over de pasta en meng goed.

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!