15 - 20 minuten

Penne met room en gerookte zalm

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
 
Energie: 563 kcal - Eiwitten: 17.7g
Recepten bij kanker, Hoofdgerechten, Visgerechten

Ingrediënten 4 porties

260 g ongekookte penne
140 g gerookte zalm
4 kleine takjes tijm
60 ml olijfolie
160 g room (35 % vet)
gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Kook de pasta gaar in kokend water met een snuifje zout
volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Knip ondertussen met een keukenschaar de gerookte zalm in
reepjes van ongeveer 5 mm breed. Trek de blaadjes van de
tijm.

Verwarm de olijfolie in een grote steelpan. Roer de room
erdoor met ongeveer een kwart van de gerookte zalm en de
tijmblaadjes en bestrooi met peper. Verwarm de saus 3
minuten op een zacht vuurtje, onder voortdurend roeren,
zonder hem te laten koken. Breng op smaak met zout en
peper.

Giet de pasta af en doe hem bij de zalmroomsaus.

Serveer het gerecht warm of koud. Strooi de overgebleven
reepjes zalm erover.


Variatie


Vervang de penne door een andere pastasoort naar keuze (macaroni, spirelli, ...). Strooi verse dille over het
gerecht.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.