Perencake met vanille en gember

Perencake met vanille en gember

Deze cake heeft troeven in kankerpreventie, dankzij de vezels, het fruit en de specerijen. Die laatste maken hem, samen met het gebruik van karnemelk, bovendien dat tikkeltje anders en origineel.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 200 g volkorenbloem
  • 1 1/3 kl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 130 g (riet)suiker
  • 115 g plantaardige margarine
  • 75 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 2 kl vanille extract
  • 2 rijpe peren, versneden in kleine stukjes
  • 1 el fijngesneden gekonfijte gember, of geraspte verse gember, of gemberpoeder

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in met wat bereidingsvet of voorzie kleine vormpjes, zoals bv. op de foto.
In een grote kom meng je de bloem met het bakpoeder en een snuifje zout.
Meng in een andere, middelgrote, kom de margarine, karnemelk, eieren en vanille. Meng goed en voeg dan toe aan de grote kom.
Meng alle ingrediënten met een houten lepel tot een homogene massa. Dan voeg je de peerstukjes en de gember toe. Als je gemberpoeder toevoegt, begin dan met een beetje en voeg wat meer toe tot de gewenste smaak.
Vul de cakevorm of de vormpjes met het deeg. Bestrooi met wat suiker en gember.
Bak gedurende 1 uur. Check dan of een tandenstoker droog uit het deeg komt, als je de cake in het midden inprikt. Bak zo nodig de cake nog wat langer (max. 15 minuten) maar dan bedekt met folie, anders zal hij te bruin worden.
Laat de cake in de vorm afkoelen op een rooster.
Download de receptenboek

Meer inspiratie